Hej.

Jag har hittat världens finaste låt! Den är så poetisk och jag vill bara gråta när jag hör den. Den är dessutom väldigt ”vampyrig”.

Nightwish – While your lips are still red

Musikvideon är också bra!

I veckan kommer en lärares barn på besök. Han bor med sin fru i JAPAN! Jag ba Wow. Jag vill ju bo i Japan men inte när det håller på såhär. Men de värkar må bra under omständigheterna och de ska komma hit. Jag längtar för hans fru är Japan och jag kan lite Japanska!

Kramish

/R

Nu…

…stickar jag! Och skriver på boken såklart. Men igår lärde jag mig i alla fall att sticka! Det ska bli en halsduk och den blir ganska bred. 56 maskor bred! Och jag har jättemjukt garn så den blir jättemysig. Och när jag stickar lyssnar jag på P1. Det är hur härligt som helst.

Jag har för bara en liten stund sedan återupptäkt en sångare som jag verkligen gillar… och gillat!

Sara Löfgren – Starkare

Den låten är dessutom superbra!
Jag vill passa på att tacka mormor för svaret på vad Preludium är. Jag tackar och bockar. 

Nu tänker jag gå in på P1 igen… idag lyssnade jag på ett program som hade temat om Vietnamesiska bärplockare. Jag blev förbannad i vanlig ordning. Dom höll på att snacka om att bärplockarna inte blev betalda och så och efter det ställde dom en fråga till någon person som hade hand om sånt.
”Hur ska vi lösa det här. De måste ju ha lön och komma hem.” för vissa kunde inte ta sig hem. Då svarar han.
”Det får Vietnams regering ta hand om.”
HUr tusan kan dom det när nästan hela landet är fattigt och eländigt? De kan ju inte äns ta hand om vanliga frågor.

Good Bajs

/R

Hej svejs i lingonskogen!

Idag har jag haft en redovisning om kärnkraften. Det gick riktigt bra faktiskt!

Jag har inte bloggat på ett tag för jag har inte haft tid med det. Jag har prioriterat att skriva på min bok jag håller på med (som nu ar 54 sidor lång!) och att öva på gitarren. Och när mamma kommer in och säger att det är läggdags så är det ju lite för sent för att blogga.

Igår var jag i hobby rummet och där står det en kartong… full av mammas gamla sci-fi böcker! Jag blev överlycklig och letade rätt på intressanta böcker så just nu ligger följande böcker på skrivbordet:
Preludium till stiftelsen, Isaac Asimov
Stiftelsen och jorden, Isaac Asimov
Och den bok jag håller på att läsa:
Närkontakt, Whitley Strieber

Äntligen! Nu jäklar ska jag komma ut i rymdens coola värld igen! senast jag läste en sci-fi var ganska längesen och då läste jag 2 böcker av Peter Nilsson. Dom var helt fantastiska! Det är bara en sak jag stör mig lite på… vad är ett Preludium? Kanske typografen till morfar kan svara på det?

”Round the next corner here’s always a new adventure!”
I alla fall i böckernas underbara värld.
/R

Choo!

Hejej jag börjar med melodifestivalen… okej inte mycket att säga om finalen. Fel låt vann helt enkelt. Men det är faktiskt 3 stycken som vann. Popular med Erik vann finalen, In the club med Danny blev 1:a på diggilistan och Oh my god, The Moniker är storfavorit bland Aftonbladets läsare! Så man kan säga att dom 3 vann i år.

Nu ska jag klaga lite igen. Idag lyssnade jag på Vetenskapsradions veckomagasin där dom pratade med 3 forskare om skalven och trunamin i Japan. Dom babblade på om hur kraftiga skalven är och vad som hände när det utbröt osv. osv. Sen kom dom in på kärnkraftverket. Då pratade dom om alla säkerhetsåtgärder och om utsläppen… men så säger dom att den ska bättras på. Tekniken för
kärnkraftverk ska bättras på så att detta inte händer igen! Men det kommer att hända igen varesig dom vill det eller inte. Varför inte bara andvända allternativ energi och sluta andvända kärnkraft då det bara händer missöden och ”Oops, nu släpptes giftiga kemikalier ut i naturen, så synd. När börjar bygget på det nya kärnkraftverket?”. Kan inte folk och fä lära sig att det inte är bra för någon med kärnkraftverk. Det är dyrt att bygga, det släpper ut giftiga ämnen i naturen och dom sprängs! Folk dör av dom! Dör folk när man andvänder solpaneler? Nej ingen av vad jag vet.

Jag har inte hört mer om Libyen men jag håller koll lite nu och då. Gaddafi Har ju sjutit och tagit tillbaka städer och människor dör när jag sitter här hemma och äter världens godaste panerade aborre som pappa gjort med världens godaste potatismos som pappa också gjort. Jag känner mig alldelest för lyxig just nu… och hjälplös. Jag vill åka dit och hjälpa men hur stor är chansen att jag äns tar mig dit? Jag tror dessutom att jag är alldelest för feg.

Kramar till nära och kära, jag skickar dessutom ett ”Jag tror på er” till alla i Libyen (Förutom till Gaddafi och hans anhang) och jag vet inte vad man ska skicka till Japan… det blir ett ”Jag tror på er” dit också.

Prince of Egypt – When you believe

/R

Hallihallå!

Någon dag här i veckan lyssnade jag på radio och gissa vad jag hörde… Erik Saade har ”lånat litegrann” ifrån en annan låt som dessutom också varit med i melodifestivalen 84!

Eric Saade – Popular
Erik Saade – Popular

Gemini – Kall som is

Jag tycker de är lite för lika! Det är då mest i refrängen de är lika, men Eriks är då lite mer tillpiffad med modernt sound. Personligen tycker jag att Gemini är mycke bättre än han. Erik sjunger så falskt att man får ont i huvvet (enligt mig).

Jag har inte stora förväntningar på finalen ikväll… men det roliga är att The Moniker är mer ”popular” än vad Erik Saade är! Hehe.

Jag kommer att rapportera om finalen idag efteråt eller imorgon!

Syns!
/R

Tjenixen!

Andrachansen var för en gångs skull ganska kul att titta på. Jag tycker personligen faktiskt att Loreen och Pernilla Andersson var bäst… jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva om. Jo! Jag flyttade in det stora farfars skåpet till mitt rum idag, så nu har jag alla mina kläder i det. Och så (Så klart) har jag blivit lite småkär i en skådespelare som spelar vampyr… Ian Somerhalder! Han är faktisk riktigt snygg. (I vissa sammanhang snyggare än i andra.) Han är snyggast när han har skägg…

Vet ni jag har precis återupptäkt Eminem. Nu förstår man ju förtusan vad han sjunger om! Så nu är det brap som gäller i mina hörlurar (plus rock: Nightwish, Evanescence och sånt.)

Krammm(p)!
/R

Eminem – Cleanin’ out my closet

Storfavorit sen pluttålder.