Happiness

Idag har jag bara haft det soft och skönt. Jag har hämtat ut ett paket som innehöll mitt axelband och capo till gitarren, spelat på gitarren och läst manga! (Mangan heter för övrigt ”Shiawase Kissa Sanchoume” och rekomenderas till alla som kan läsa engelska och gillar att skratta.)

Idag känns som en himla bra dag och jag känner mig bara bäst. Det känns som att jag klara allt, som att jag inte bara är en helt random person som är helt såld på manga och blir hur glad som helst av att klara plankan en minut (på knä) utan en person som kan förändra människor till en bättre gladare person.

Hoppas alla kan ha en dag som jag haft idag, och vara stolt över den du är!

Helt fantastisk låt som jag lyssnar på precis nu när jag skriver detta.

/R

Pain of Salvation!

Jag hörde Pain of Salvation första gången i melodifestivalen. Jag gillade deras låt Road Salt och idag när jag lyssnade på den så hittade jag en hel konsert med dem på YouTube. Konserten heter Be och bandet har en orkester som spelar med. Jag tappade hakan när jag började lyssna. De är helt otroliga! Det hade jag aldrig kunnat föreställa mig! Jag trodde låtar som Road Salt var som en engångsföreleelse och att de skulle vara som plain boring Iron Maiden kan vara.

Pain of Salvation är alltså min nya musikförelskelse of the month. Jag skulle kunna ge låtskrivarna en geniförklaring, och rösterna som sjunger ger mig rysningar!

/R

Idag hade vi det muntliga nationella provet i engelska och jag (känslosam som jag är) pratade om min pappa. Skratt! Mannen, myten, fotografen. Flugfiskarn!

Vi hade flera ämnen att välja mellan och jag tog ”Something i like to do in my spare time”. Jag pratade om när jag och pappa åker ut och flugfiskar tillsammans långt in på nätterna med myggen surrande runt huvudet. Om hur roligt det är att åka till fiskeplatsen med rock från 80-talet i de skrälliga högtalarna och serious talk om vad fisken skulle nappa på, om vi skulle se fisken eller inte och om vi skulle få någon fisk även fast det blåser. Jag blir så glad när jag får fisk och blir stolt när farsan får det! (Speciellt stora men det hör inte hit.)

Pappa är den bästa personen jag träffat sedan långt tillbaka och jag kommer alltid vara tacksam för det han gjort och gör för vår familj. Låt isen smälta så vi kan åka och flugfiska!

 

Den här sången är min och pappas sång:

 

/R

Titta här!

Jag gjorde den här idag! Visst är den snygg? Jag gjorde den med ståltråd och flera halsbandskedjor som jag inte använde längre. Det tog inte mer än tjugo minuter. Det var lite trixigt med att få till längd och sånt men till slut så!

Allt det här för att sedan klämma min lillasysters häl mellan dörren och golvet precis när den var färdig! Suck… Jag har i alla fall haft det bra idag och tagit en långpromenad i vårens alltför slaskiga slask.

Just nu sitter jag och är lite sur på att det snöar för full hals häruppe! Det bara vräker ner!

Snön: Äh, bli inte sur, vi tänkte bara ha jul igen!

Jag: Nej tack. Ta med er regn om det nu är så viktigt att få saker att falla från himlen. Ge mig blå himmel och grönt gräs, någon!

/R

Yo!

Idag rensade jag mitt klädskåp! Det tog inte så lång tid för jag började redan igår men jag är lite ledsen… jag vet inte varför men så länge jag kan minnas så kan jag bara inte ta bort kläder utan att vara lite ledsen. Jag måste vara fäst vid dem eller något? Jag har liksom minnen med plaggen… ush vad pinsamt! Men jag får mycket nytt och då blir jag glad igen. Jeans är mitt absoluta favoritplagg (speciellt utsvängda) och jag hade fler par i skåpet än jag trodde att jag hade… ibland är det bra att rensa även fast man inte vill! Man hittar en massa förlorade skatter.

I fredags beställde jag på Musikbörsen ett axelband och capo till min gitarr. Jag längtar tills jag får dem för jag behöver dem verkligen och så är jag nyfiken på hur bra axelbandet ska passa till gitarren.

Jag älskar min gitarr. När jag håller i den så kan jag sluta tänka på en massa onödiga saker och bara vila en stund från verkligheten. Jag tycker att alla ska kunna få vara lite för sig själv ibland och slippa vara den alla vill att man ska vara.

 

Den här låten har inget med inlägget att göra. Det är bara en awesome låt från min nya musikförälskelse.

/R

Under one sky

Up there in the sky,

is pitch black clouds,

resembling pure hate.

The dark blue is the  feelings of suffering,

and pain.

On the other side,

of the sky,

the sun is shining bright red,

like love.

The orange light,

is a familys love.

The feelings of friendship,

stays pink.

Purple is the people,

you admire.

 

All of this,

under the one sky we all can see,

creates you and me.

/R