Sverige äger tuuuuuungt!

Loreen! Vem hade kunnat ana? Jag har alltid trott att Sverige aldrig skulle vinna ESC under min livstid men se vad jag hade fel! Loreen! Tack! Stolt här borta, *snyft*.

Men hon var faktiskt inte min favvo. Jag gillade de flesta, alla på olika sätt, men de jag gillade mest (i fallande ordning) var Estland, Tyskland och Island.

Estland såg jag och vips! Jag är krokad! Helt otrolig power! Vackört.

Finns dessutom en engelsk version som heter ”Hear me” som är samma kille. Jag gillar artister som gör engelska versioner till vi vanligt folk som inte kan alla språk.

Tyskland… Jag föll för glitterögonen och låten.

Island var min typ av låt helt enkelt. Nightwish feeling!

Men jag är glad att Loreen vann! Sverigeeeee!!!

/R

Otroliga löner

Jag har tänkt på en sak… Politiker är ganska välavlönade för att stå och prata om en framtid, som troligen inte finns. Jag har för mig att statsministern får över 100 tusen svenska kronor i månadslön.
Sjuksköterskor får ta hand om akuta saker som brutna ben, blödningar o.s.v, brandmän får springa in i hundra grader varma ställen och rädda folk, lärare får handskas med gnälliga elever som tycker skolan är hur onödig som helst eller bara störande i allmänhet. Jag tycker då att det är ologiskt att såna här jobb som t.ex sjuksköterska ska bara få 20-25 tusen i månadslön när det är de här männen och kvinnorna som gör grovjobbet med att hålla samhället upprätt och gående. Det är inte alla som har guts nog att akut operera, eller springa in i eld, eller, för all del, inte ge mer i betyg än vad eleven förtjänat. Jag tycker att det är skandal att de inte får mer i lön än halvdanna politiker som för det mesta snackar om saker som inte ens har med ämnet eller frågan att göra. Ni vet sådär de gör när folk ställer en fråga och så kommer de aldrig fram till ett konkret svar? Precis så menar jag. Jag tror inte jag sett en enda politiker som svarar direkt på en fråga. Min SO lärare är precis likadan! Oacceptabelt.

Mot rättvisa!
/R

Sugoi!

 

Daisuke Takahashi… Jag slog på TV:n en dag och där var han. Jag blev förtrollad, adrenalinet pumpade och hjärtat bankade. Det ända ordet som lämpades i den stunden var, Magiskt.

Daisuke blev tvåa efter Patrick Chan… Jag tittade på honom också. Han är awesome, men fångade inte mitt intresse. Lite för… sliskig? När man tittar på honom, vet man vad som ska hända. Med Daisuke satt man och undrade hela tiden och det var det som gjorde det värt att se. Unprediktable helt enkelt.

Jag har alltid gillat konståkning men har inte tittat på flera år. Tack vare Daisuke har jag hittat tillbaka! Hoppas jag får se mer av honom i fortsättningen.

 

/R

Tough spot!

Någon här som sett en anime som heter Nana? Den är så kawaii! Jag skrattar hela tiden!

Idag var en tuff dag. Min SYV hade inte fått min kvittens så att jag kunde söka till gymnasiet! Jag kunde heller inte logga in på antagningssidan så jag kunde skriva ut och skicka till henne. Men det löste sig till slut så förhoppningsvis kan jag gå den utbildning jag vill utan vidare missöden.

Isen ligger fortfarande tjock på mestadels av sjön och snön ligger fortfarande i stora drivor och täcker mark som inte är väg. Men solen strålar långt in på natten så det är svårt att sova! Ska jag tejpa upp en svartsäck över fönstret? Jag överväger det, seriöst.

Jag vill att solen ska sova, så jag kan sova, men att det ändå är sommar. Det skulle vara bäst!

 

 

/R